tirsdag 15. desember 2015

Dekorasjon

I dag, den 15.12.2015 fikk vi i oppgave på skolen å lage en dekorasjon. Dekorasjonen kan være fin på både julebord, sitte og blomstre ved et vindu og stå på en benk.

Utstyr/materialer:
-Oasis
-Pigg og fix
-Standly-kniv
-Tang

-Squarosa
-Nobelis
-Buksbom
-Grankongle
-Furukongle
-Roser
-Nellik
-Rød kule

Her er noen bilder:

Det første jeg gjorde var å skjære i Oasisen slik at den ble litt mer rund i formen. Etter det starta jeg å ta Nobelisen, Buksbomen & Squarosaen og stikke de 90 grader inn i Oasisen. Det gjorde vi hele veien og når det var ferdig skulle vi pynte. Jeg valgte røde kuler til dekoren fordi jeg får en julefølelse når rødt går mot rødt og grankongler og furukongler.

Jeg ble svært fornøyd med det ferdige resultatet, og synes at dekorasjonen min ble veldig fin! :)

Sammenligninger mellom dekorasjonen og buketten:
Buketten lagde vi gangen før i dag. Den var enda vanskeligere å lage enn dekorasjonen fordi at den hadde et hardere materiale enn dekorasjonen. I dekorasjonen skulle vi tre kvister og sånn inn i oasis mens sist skulle vi tre det rundt i en spiral. Jeg følte at jeg måtte bruke enda mindre krefter på dekorasjonen enn på buketten, og det følte jeg ble en stor forskjell på oppgavene.

Det som var likt på de to arbeidene var det at vi skulle pynte med blomster og nobelis, squarosa & buksbom. Ellers synes jeg at de to arbeidene ble håndtert på forskjellige måter. De hadde også forskjellige teknikker som måtte bli gjennomført slik at resultatet skulle bli riktig.

Ellers ble jeg fornøyd med begge arbeidene jeg har gjort, og kan sette en god hånd på hjertet ved å si at jeg gjorde mitt beste.

tirsdag 8. desember 2015

Bukett og dekorasjon

I dag, den 08.12.2015 fikk vi i oppgave å lage og dekorere vår egen bukett.
 
Utstyrsliste:
-Kniv
-Tang
-Ståltråd
 
Materialer:
-Nobelis bnt
-Buksbom bnt
-Squarosa bnt
-Roser
-Nellik
-Furukongle
-Kule glitter
 
                                                                        (beklager for utydelige bilder; iPhone 4S kvalitet)

Her er noen bilder av det jeg har gjort i dag:

Det første jeg gjorde var å finne frem materialene og utstyrene jeg trengte (lenger opp står redskapene).

Etter det festet jeg nobelis, squarosa og buksbom med en ståltråd og surret de rundt ett par ganger. Når jeg var ferdig med det pyntet jeg med furukongler, kule glitter, roser og nellik.

Etter det var det endelige produktet ferdig.

torsdag 3. desember 2015

Høgskolen på Kjeller (Oslo)

 
Den 02.12.2015 dro vi på klassetur til Kjeller som ligger i Oslo for å besøke Høgskolen for Design og Håndverk.

Det første vi fikk beskjed om når vi kom inn på Høgskolen var å registrere oss ved å ta et skilt hvor det sto "Lier Vgs" på. Det var forskjellige farger på skiltene og jeg valgte et blått skilt. Fargene på skiltene var farger for at vi skulle bli delt inn i forskjellige grupper. Hver gruppe fikk hver sin Vert som vi skulle følge etter.

Før vi ble vist rundt på Høgskolen fikk vi beskjed om å gå inn i en sal hvor vi skulle lytte til en presentasjon som varte i omkring 40 minutter. På den presentasjonen presenterte de fleste som jobber på skolen seg og fortalte litt om hva de hadde fordypet seg i, og hvordan arbeidsprosessene var til de forskjellige oppgavene de hadde lagd på den linja som de hadde fordypet seg i.

Når vi hadde blitt vist rundt kunne vi gå fritt og velge å se på hvilken utstilling vi ville eller bare ta det med ro utenfor kantina/butikken. I kantina/butikken ble det solgt både godteri, brus og masse god varm mat og sjokolade osv.

Her er noen bilder fra utstillingen:

/Bildene er lånt fra: Vanessa Sandmoe, Caroline Brunsell Foss & Øzge Cirak\











 





Mary Quant



Mary Quant ble født 11.02.1934 i London, men flyttet Kent under andre verdenskrig. Hun er en britisk moteskaper, og hun er en av de som har sagt at hun oppfant mini-skjørtet og hot-pants.

Etter hvert slo hun seg sammen med mannen Alexander Plunkett Greene (oktober 1955) og regnskaperen Archie McNair hvor de åpnet en klesbutikk kalt Bazaar i Kings Road i London.

 https://no.wikipedia.org/wiki/Mary_Quant



tirsdag 1. desember 2015

Krans

I dag har vi fått i oppgave å lage en krans som skal henges opp på døren eller på veggen.

Materialer som jeg brukte var:
-Halmkrans
-Nobilis
-Buksbom
-Dekor

Redskaper som jeg har brukt mest:
-Tang
-Vikletråd
-Ståltråd



                                                              (beklager for utydelige bilder)



Det første jeg gjorde var å finne frem redskapene som jeg skulle bruke til å lage kransen.
(Redskapene står lenger opp)

Etter det fant jeg frem nobelis bnt, buksbom bnt & squarosa bnt som jeg skulle klippe ut og etter det tvinne rundt med ståltråd. Det skulle tvinnes med klokka.

Når jeg hadde tvinnet ferdig hele kransen, så dekorerte jeg med stjerneglitter, grankongle og furukongle.

Når det var ferdig skulle jeg ta på en slags hank, den bare stakk jeg ned i halmskransen og etter det måtte jeg kalkulere det ferdige produktet.

















tirsdag 24. november 2015

Athene



Athene er en gresk gudinne i gresk mytelogi. Hun symboliserer strategi, krig og visdom. Hun var fulgt av en liten ugle og bar geiteskinnsskjoldet Aegis, gitt av faren hennes Zevs. Hun ble ofte feiret sammen med gudinnen for seier, Nike. 

Athene var ikke bare gudinnen for strategi, krig og visdom. Hun var også gudinnen for å veilede helter. Athene er en bevæpnet krigergudinne, var aldri et barn, og alltid en jomfru. 

I Athen ligger det et berømt tempel som tilhører Athene. Tempelet heter Parthenon. Hun hadde aldri en ektemann eller elsker, selv om Hefastus gjorde et svært mislykket forsøk en gang. 

     https://no.wikipedia.org/wiki/Athene 

torsdag 22. oktober 2015

Halloween-lykt

På skolen har vi fått i oppgave å lage en lykt til Halloween. Oppgaven gikk ut på at vi skal lage lykter til en utstilling i E-bygget, her på skolen. Alle er velkomne til å se de kreative lyktene våre. Vi skal gjøre om gangen i E-bygget, slik at rommet blir skummelt.

Jeg tok utgangspunktet i skissene mine. Under på bildet kan dere se tankegangen min i forhold til lykten, som vi skulle lage.
 

Jeg endte opp med å velge skisse nr. 4 fordi det var en sylinder aktig form, og den var ganske lett å binde sammen. Vi brukte hønsenetting for så å binde det til formen vi valgte. 

Etter det kunne vi velge selv hvordan type redskaper vi ønsket å pynte lykten vår med. Enten om det var naturmaterialer (som jeg valgte) eller om det var stoff osv. Et stoff vi kunne bruke var ubleikalerret. 

Jeg valgte å bruke naturmaterialer fordi ideen min var å lage et slags tre. Jeg gikk ut i skolegården og hentet kvister for så å tre dem inn i hønsenettingen. Looken på lykten min skulle være dristig, og det ble den. 

   
På bildet kan dere se den ferdige lykten min. Lykten jeg valgte kan ikke ha ekte stearinlys, hvis man skal tenke på sikkerhet. Denne lykten er fin til Halloween, og i den lykten kan man velge om man vil bruke fake-lys eller lys som skrur seg på pga. sollyset, som treffer det spesielle lyset.

Oppgaven var morsom å jobbe med, og det finnes utallige med muligheter om man ønsker å lage lykt til Halloween, eller bare en typisk høstlykt. Det eneste dere trenger er naturmaterialer eller stoff dere har hjemme, pluss hønsenetting.  





torsdag 8. oktober 2015

Street Art

Den 08.10.2015, fikk vi en ny oppgave på skolen, som handler om Street Art.

Street Art er gatekunst, denne gatekunsten, kaller vi for graffiti. Før, var graffiti ulovlig, men det hindret ikke folk i å gå rundt, og lage forskjellige bilder på locations osv. Det vi forbinder med gatekunst, er tagging. Tagging er ikke helt det samme som graffiti. Det ligger en del bak det. For å vite hva som er hva, så har vi noen kjennetegn.

Graffiti sine kjennetegn er at det skal være laget i en god rytmisk form, som er svært så original, og har gode farger.

Tagging er det motsatte. Tagging er det ungdommer driver med, ungdommer tar bare en sprayboks, og skriver navnet sitt, eller noe som ikke er kunstnerisk, bare for å bryte reglene. Denne taggingen blir ofte skrevet raskt.

                                                   (Foto: Fredrik Ringnes)

På bildet over, ser dere en graffiti, som er blitt lagd i Drammen, rett utenfor Aas-bygget. Den har blitt lagd av noen gatekunstnere, som har fått lov å lage den.

Denne graffitien er meningen skal hylle Godset, Drammens store kjærlighet.

På bildet så ser jeg selve SIF-logoen, og et publikum som heier på laget sitt. Hele dette publikumet, bærer en Godset-drakt som symboliserer Strømsgodset.

Jeg synes at bildet symboliserer Drammen på en god måte. Både fordi Strømsgodset er selve Drammen, og fordi det er kjærligheten til byen. Jeg føler at det var riktig å lage en graffiti av den, for å vise hva Drammen er.

                                                           (Foto: Fredrik Ringnes)

Med en gang jeg ser denne graffitien, vet jeg hvor vi er. Denne bygningen er rett under motorveien, og rett ved CC-senteret, som ligger i Drammen.

Jeg tror denne graffitien skal symbolisere bensinstasjonen som ligger rett ved siden av. At den er plassert der, for å vise at det er en bensinstasjon der.

Det jeg ser på dette bildet er en kvinne som snakker i telefonen, hun ser svært så fornøyd ut, og ved siden av henne er det et nummer. På bildet er det også en stor Logo, og en bensintank. Bildet for meg, er som reklame. At det reklamerer for denne bensinstasjonen, som ligger rett ved.















mandag 21. september 2015

Nøstetangen glassmuseum

31.08.2015 dro jeg med klassen min på en klassetur til Nøstetangen Glassmuseum som ligger i Hokksund.

Meningen med å dra på klassetur dit var for å få et lite innblikk i glassets historie. Det var veldig interessant.

På museet tok jeg mange bilder av forskjellige glass som ble produsert med en del historikk i. Blant annet endte jeg opp med å ta et par bilder av "Piken Med Svovelstikerne", som er en dansk fortelling.


Når jeg så denne utstillingen, så fikk jeg blandede følelser om kunsten jeg så. På dette bildet ser dere en pike med fyrstikker. Rundt henne er det et trist miljø, og man får en følelse av at hun er svært fattig. Grunnen til at hun tenner disse fyrstikkene er fordi hun trenger varme. Hun har egentlig et hjem, men faren hennes hadde slått henne om hun vendte hjem med en full pakke med fyrstikker.

Vi skulle egentlig også se på glassblåsing, og om hvordan det ble gjort, men ovnen var ikke varm nok når vi var der, så vi fikk ikke med oss hvordan det var og hvordan det fungerte.

Denne klasseturen var både nyttig og koselig. Jeg føler dette er en tur jeg gjerne kunne ha vært med på igjen. Man får mange følelser når man ser på kunstverk, for kunsten i seg selv er svært følsom. Jeg fikk både gode og triste følelser når jeg så på verkene.

Kunsten som berørte meg mest var altså piken med svovelstikerne. Den historien har jeg hørt siden jeg var en liten jente, og den rører fremdeles hver gang jeg hører den. Det var veldig fint å se kunsten leve.

Her er noen andre bilder fra utstillingen på Nøstetangen Glassmuseum:

Boks

På skolen nå holder vi på å lage boks. Denne boksen som vi lager skal vi kunne bruke til forskjellige materialer, innen linja Design og Håndverk.

I min boks har jeg tenkt ut design og form, til hvordan jeg ønsker at den skal se ut.

Etter jeg tegnet ferdig skisser til boks-ideen min, begynte jeg å klippe bunn, sidevegg, forvegg, rom og bakvegg, dette ble til rollemodellen, som ble lagd i papir.

På bildene kan dere se hvordan jeg startet, og hvordan jeg teipet del etter del sammen.



Når jeg ble ferdig med å teipe sammen denne rollemodellen, så fant jeg frem en eske lagd av papp, og brettet den helt ut, slik at den lå helt rett ut. Jeg målte sidene til figuren og tegnet opp slik den skulle bli, og fant frem en standlykniv som jeg skjærte ut, etter formen på pappen.

Når jeg hadde skjært ut alle delene, så teipet jeg bitene sammen, en etter en, og gjorde det enda nøyere, enn på rollemodellen.

Etter det limte jeg avispapir rundt hele esken, og inni.



(på bildet hadde jeg nettopp begynt med å teipe esken)

Nå gjelder kun det å grunnlegge og dekorere esken. Jeg håper det blir et fint resultat, og gleder meg masse til å se det helt ferdige produktet.

Transfer


I denne oppgaven har vi fått i oppgave å lime på to bilder på en tekstil eller en trebit. Først valgte vi ut to bilder hver. Det beste var å velge små bilder, slik at vi hadde god plass på tekstilen. Etter det fikk vi en plasttalerken hvor vi skulle bruke to forskjellig typer lim. Det ene limet var billigere enn det andre, det vi skulle teste var kvaliteten til begge limene, og hvem som var best. Det dyre limet var en liten flakse, som heter TriArt, mens den høye flasken heter Varnish/glue.

Til dette trengte vi pensler, så vi fant frem de nye penslene våre som lå opp i eskene våres. Vi malte tre strøk. Etter det la vi bildet oppå tekstilen, og rulla forsiktig med fingeren våres, slik at limet skulle klistre seg til tekstilen. Etter dette la vi tekstilene våres inn i en mappe, som skulle tørke til neste uke.

Den 10.09.2015, fikk vi se resultatet. Vi fant frem tekstilene våre, fant frem litt vann, og rulla bort lagene med papir som vi trengte, for at vi skulle få se det ferdige resultatet. Bilde nr. 1, ble ikke helt vellykket. Jeg fant ut at det ikke var lurt å fukte med vann når limet ikke var helt tørt, selv om det hadde stått til tørk i en uke. Det som skjedde var at bildet smuldra opp, og selve bildet ble tatt av, på det første bildet/tekstilen, brukte jeg TriArt limet. Jeg tror limet kunne funket bedre hvis bildet hadde vært tørt.

På det andre bildet, brukte jeg Varnish/glue limet. Siden det første bildet var fuktig med lim, så brukte jeg hårføner på det andre bildet. Jeg klarte å få det tørt, og begynte å fukte med vann og gni forsiktig på bildet slik at lagene gikk av. Resultatet ble veldig bra.
 
     

Denne typen oppgave kan brukes til mye. Et godt eksempel på hva slike transferer kan bli brukt til er for eksempel på esker. På skolen lager vi ekser også, så det er noe vi kan bruke en transfer teknikk på. Andre ting vi kan bruke transferer til, er som bilder som vi henger opp på vegger. En slags veggpynt.

Jeg synes denne oppgaven var nyttefull, for det viser forskjellige teknikker som kan pynte opp hverdagen vår. Hjemme kan vi bruke slike, og på skolen osv.

Denne oppgaven var ikke bare nyttefull, den var også ganske så morsom. Jeg håper vi kan ha flere slike morsomme oppgaver i fremtiden.