tirsdag 15. desember 2015

Dekorasjon

I dag, den 15.12.2015 fikk vi i oppgave på skolen å lage en dekorasjon. Dekorasjonen kan være fin på både julebord, sitte og blomstre ved et vindu og stå på en benk.

Utstyr/materialer:
-Oasis
-Pigg og fix
-Standly-kniv
-Tang

-Squarosa
-Nobelis
-Buksbom
-Grankongle
-Furukongle
-Roser
-Nellik
-Rød kule

Her er noen bilder:

Det første jeg gjorde var å skjære i Oasisen slik at den ble litt mer rund i formen. Etter det starta jeg å ta Nobelisen, Buksbomen & Squarosaen og stikke de 90 grader inn i Oasisen. Det gjorde vi hele veien og når det var ferdig skulle vi pynte. Jeg valgte røde kuler til dekoren fordi jeg får en julefølelse når rødt går mot rødt og grankongler og furukongler.

Jeg ble svært fornøyd med det ferdige resultatet, og synes at dekorasjonen min ble veldig fin! :)

Sammenligninger mellom dekorasjonen og buketten:
Buketten lagde vi gangen før i dag. Den var enda vanskeligere å lage enn dekorasjonen fordi at den hadde et hardere materiale enn dekorasjonen. I dekorasjonen skulle vi tre kvister og sånn inn i oasis mens sist skulle vi tre det rundt i en spiral. Jeg følte at jeg måtte bruke enda mindre krefter på dekorasjonen enn på buketten, og det følte jeg ble en stor forskjell på oppgavene.

Det som var likt på de to arbeidene var det at vi skulle pynte med blomster og nobelis, squarosa & buksbom. Ellers synes jeg at de to arbeidene ble håndtert på forskjellige måter. De hadde også forskjellige teknikker som måtte bli gjennomført slik at resultatet skulle bli riktig.

Ellers ble jeg fornøyd med begge arbeidene jeg har gjort, og kan sette en god hånd på hjertet ved å si at jeg gjorde mitt beste.

tirsdag 8. desember 2015

Bukett og dekorasjon

I dag, den 08.12.2015 fikk vi i oppgave å lage og dekorere vår egen bukett.
 
Utstyrsliste:
-Kniv
-Tang
-Ståltråd
 
Materialer:
-Nobelis bnt
-Buksbom bnt
-Squarosa bnt
-Roser
-Nellik
-Furukongle
-Kule glitter
 
                                                                        (beklager for utydelige bilder; iPhone 4S kvalitet)

Her er noen bilder av det jeg har gjort i dag:

Det første jeg gjorde var å finne frem materialene og utstyrene jeg trengte (lenger opp står redskapene).

Etter det festet jeg nobelis, squarosa og buksbom med en ståltråd og surret de rundt ett par ganger. Når jeg var ferdig med det pyntet jeg med furukongler, kule glitter, roser og nellik.

Etter det var det endelige produktet ferdig.

torsdag 3. desember 2015

Høgskolen på Kjeller (Oslo)

 
Den 02.12.2015 dro vi på klassetur til Kjeller som ligger i Oslo for å besøke Høgskolen for Design og Håndverk.

Det første vi fikk beskjed om når vi kom inn på Høgskolen var å registrere oss ved å ta et skilt hvor det sto "Lier Vgs" på. Det var forskjellige farger på skiltene og jeg valgte et blått skilt. Fargene på skiltene var farger for at vi skulle bli delt inn i forskjellige grupper. Hver gruppe fikk hver sin Vert som vi skulle følge etter.

Før vi ble vist rundt på Høgskolen fikk vi beskjed om å gå inn i en sal hvor vi skulle lytte til en presentasjon som varte i omkring 40 minutter. På den presentasjonen presenterte de fleste som jobber på skolen seg og fortalte litt om hva de hadde fordypet seg i, og hvordan arbeidsprosessene var til de forskjellige oppgavene de hadde lagd på den linja som de hadde fordypet seg i.

Når vi hadde blitt vist rundt kunne vi gå fritt og velge å se på hvilken utstilling vi ville eller bare ta det med ro utenfor kantina/butikken. I kantina/butikken ble det solgt både godteri, brus og masse god varm mat og sjokolade osv.

Her er noen bilder fra utstillingen:

/Bildene er lånt fra: Vanessa Sandmoe, Caroline Brunsell Foss & Øzge Cirak\











 





Mary Quant



Mary Quant ble født 11.02.1934 i London, men flyttet Kent under andre verdenskrig. Hun er en britisk moteskaper, og hun er en av de som har sagt at hun oppfant mini-skjørtet og hot-pants.

Etter hvert slo hun seg sammen med mannen Alexander Plunkett Greene (oktober 1955) og regnskaperen Archie McNair hvor de åpnet en klesbutikk kalt Bazaar i Kings Road i London.

 https://no.wikipedia.org/wiki/Mary_Quant



tirsdag 1. desember 2015

Krans

I dag har vi fått i oppgave å lage en krans som skal henges opp på døren eller på veggen.

Materialer som jeg brukte var:
-Halmkrans
-Nobilis
-Buksbom
-Dekor

Redskaper som jeg har brukt mest:
-Tang
-Vikletråd
-Ståltråd



                                                              (beklager for utydelige bilder)



Det første jeg gjorde var å finne frem redskapene som jeg skulle bruke til å lage kransen.
(Redskapene står lenger opp)

Etter det fant jeg frem nobelis bnt, buksbom bnt & squarosa bnt som jeg skulle klippe ut og etter det tvinne rundt med ståltråd. Det skulle tvinnes med klokka.

Når jeg hadde tvinnet ferdig hele kransen, så dekorerte jeg med stjerneglitter, grankongle og furukongle.

Når det var ferdig skulle jeg ta på en slags hank, den bare stakk jeg ned i halmskransen og etter det måtte jeg kalkulere det ferdige produktet.