onsdag 24. februar 2016

GRUNNFORMER & GEOMETRISKE FORMER

På skolen fikk vi 20 minutter på å ta minst 6 bilder med et tema som vi trakk. Jeg trakk grunnformen trekant. Vi gikk rundt på skolens område og tok bilder.
 
 
 
 
 

onsdag 17. februar 2016

TRØKK I TRYKK

Hva er temaet og hvorfor har du valgt det?

Temaet jeg har valgt er rasisme. Jeg valgte temaet rasisme fordi det er et stort verdensproblem.

Hvilken tekst har du valgt og hvorfor?

Jeg valgte teksten "love has no colour" fordi at det beskriver godt hva jeg prøver å utrykke/vise gjennom bildet.

Hvis du hadde noen andre forslag, hvorfor valgte du ikke en av de?

Jeg hadde et annet forslag og det var "be like the PANDA, they are white, black and ASIAN". Jeg valgte å ikke bruke den fordi jeg synes den andre passet bedre til det bildet jeg valgte. Hadde jeg valgt bildet med pandaen på så hadde jeg gått for den teksten.

Forgrunn:

Jeg valgte bildet av to forskjellige kvinner; en svart og en hvit. Jeg valgte å bruke disse fordi det signaliserer at vi har to forskjellige raser i verden. Jeg synes at bildet forklarte ordet rasisme. Mest forklarte det rasisme fordi at det er et stort verdensproblem som vi mennesker burde gjøre noe med. Mange diskriminerer hverandre på hudfarge og ikke personlighet.

Jeg hadde til sammen 6 forskjellige forslag. Alle temaene var om rasisme for det er et tema som jeg ønsket å fokusere på. Det ene bildet som jeg godt kan si at jeg vurderte å bruke istedenfor den jeg faktisk endte opp med er bildet med pandaen. Den signaliserer like sterkt om rasisme. Det er mest på grunn av teksten jeg hadde tenkt å bruke til. (Skrev teksten i forrige svar). Jeg valgte å ikke bruke den fordi jeg rett og slett hadde lyst å utfordre meg litt mer. Jeg synes at den ble litt for simpel. Derfor valgte jeg heller det andre bildet som jeg endte opp med. Jeg synes også at den var litt mer ryddig enn den andre.

Bakgrunn:

Jeg endte opp med å ha bakgrunn av jordkloden vår. Jeg valgte den bakgrunnen fordi at rasisme er et verdensproblem. Jordkloden forklarer at det har noe med den kloden vi lever på. På de andre bakgrunnene jeg hadde, hadde jeg farger. Jeg synes at en jordklode var mer spennende enn en farge, og det ga mer mening til temaet mitt enn hva fargene hadde gjort. Jeg følte at det ble litt mer uklart enn med jorda.

Farger:

Jeg valgte å kun ha farge på bakgrunnen. Fargene er blå og grønn og det skal signalisere at det er jordkloden. Jeg valgte de to fargene  pga. jorda har mye blått og grønt i seg. Jeg hadde også litt mer blå enn grønn og det er fordi at jordkloden er dekket 70% av vann.

Komposisjon:

Jeg satt sammen komposisjonen slik fordi det var sånn jeg hadde sett for meg det ferdige resultatet mitt. Jeg likte den komposisjonen best fordi det var den som falt mest i smak for meg, og jeg tenker at det bildet viser at det faktisk er et verdensproblem og ikke kun en reklame.

Jeg synes at det ferdige resultatet mitt ligner overraskende mye på Moodboardet mitt mest pga. jeg brukte bilder som forklarte veldig godt hva temaet mitt var. Moodboardet hadde ingen av de bildene jeg faktisk brukte på seg, men likevel ble det likt fordi Moodboardet hadde samme bakgrunnshistorie som det ferdige produktet har.

Bilder:










                                                                          Utydelige bilder pga. dårlig kamera på telefonen!









søndag 7. februar 2016

PAPIRLAMPE


 På skolen fikk vi en oppgave om å lage en papirlampe. Den skulle være brannsikker og være stor nok til å ha lys inni. Den skulle også være kreativ.

(Jeg glemte å ta bilde av skissene, men tar bilde neste gang vi er på skolen for å vise de ulike ideene)

Vi måtte lage minst 2 utprøvninger i halv størrelse. Jeg valgte ut sommerfugl-lampe ideen min og denne med trekanter. Først tenkte jeg å ikke brette ut trekantene i det hele tatt, men kom på etterhvert at det skaper lys og skygge om jeg gjorde det. Det var også en del av oppgaven.

Under kan dere se bilder av det ferdige produktet og prøvelampa som jeg endte opp med. 

                                                                                               Ferdig lampe!




På bildet over ser dere den utprøvninga jeg ble mest fornøyd med! :)