torsdag 22. oktober 2015

Halloween-lykt

På skolen har vi fått i oppgave å lage en lykt til Halloween. Oppgaven gikk ut på at vi skal lage lykter til en utstilling i E-bygget, her på skolen. Alle er velkomne til å se de kreative lyktene våre. Vi skal gjøre om gangen i E-bygget, slik at rommet blir skummelt.

Jeg tok utgangspunktet i skissene mine. Under på bildet kan dere se tankegangen min i forhold til lykten, som vi skulle lage.
 

Jeg endte opp med å velge skisse nr. 4 fordi det var en sylinder aktig form, og den var ganske lett å binde sammen. Vi brukte hønsenetting for så å binde det til formen vi valgte. 

Etter det kunne vi velge selv hvordan type redskaper vi ønsket å pynte lykten vår med. Enten om det var naturmaterialer (som jeg valgte) eller om det var stoff osv. Et stoff vi kunne bruke var ubleikalerret. 

Jeg valgte å bruke naturmaterialer fordi ideen min var å lage et slags tre. Jeg gikk ut i skolegården og hentet kvister for så å tre dem inn i hønsenettingen. Looken på lykten min skulle være dristig, og det ble den. 

   
På bildet kan dere se den ferdige lykten min. Lykten jeg valgte kan ikke ha ekte stearinlys, hvis man skal tenke på sikkerhet. Denne lykten er fin til Halloween, og i den lykten kan man velge om man vil bruke fake-lys eller lys som skrur seg på pga. sollyset, som treffer det spesielle lyset.

Oppgaven var morsom å jobbe med, og det finnes utallige med muligheter om man ønsker å lage lykt til Halloween, eller bare en typisk høstlykt. Det eneste dere trenger er naturmaterialer eller stoff dere har hjemme, pluss hønsenetting.  





torsdag 8. oktober 2015

Street Art

Den 08.10.2015, fikk vi en ny oppgave på skolen, som handler om Street Art.

Street Art er gatekunst, denne gatekunsten, kaller vi for graffiti. Før, var graffiti ulovlig, men det hindret ikke folk i å gå rundt, og lage forskjellige bilder på locations osv. Det vi forbinder med gatekunst, er tagging. Tagging er ikke helt det samme som graffiti. Det ligger en del bak det. For å vite hva som er hva, så har vi noen kjennetegn.

Graffiti sine kjennetegn er at det skal være laget i en god rytmisk form, som er svært så original, og har gode farger.

Tagging er det motsatte. Tagging er det ungdommer driver med, ungdommer tar bare en sprayboks, og skriver navnet sitt, eller noe som ikke er kunstnerisk, bare for å bryte reglene. Denne taggingen blir ofte skrevet raskt.

                                                   (Foto: Fredrik Ringnes)

På bildet over, ser dere en graffiti, som er blitt lagd i Drammen, rett utenfor Aas-bygget. Den har blitt lagd av noen gatekunstnere, som har fått lov å lage den.

Denne graffitien er meningen skal hylle Godset, Drammens store kjærlighet.

På bildet så ser jeg selve SIF-logoen, og et publikum som heier på laget sitt. Hele dette publikumet, bærer en Godset-drakt som symboliserer Strømsgodset.

Jeg synes at bildet symboliserer Drammen på en god måte. Både fordi Strømsgodset er selve Drammen, og fordi det er kjærligheten til byen. Jeg føler at det var riktig å lage en graffiti av den, for å vise hva Drammen er.

                                                           (Foto: Fredrik Ringnes)

Med en gang jeg ser denne graffitien, vet jeg hvor vi er. Denne bygningen er rett under motorveien, og rett ved CC-senteret, som ligger i Drammen.

Jeg tror denne graffitien skal symbolisere bensinstasjonen som ligger rett ved siden av. At den er plassert der, for å vise at det er en bensinstasjon der.

Det jeg ser på dette bildet er en kvinne som snakker i telefonen, hun ser svært så fornøyd ut, og ved siden av henne er det et nummer. På bildet er det også en stor Logo, og en bensintank. Bildet for meg, er som reklame. At det reklamerer for denne bensinstasjonen, som ligger rett ved.